Logo DPmÚL

Vánoční výzdoba Lidického náměstí

20. 12. 2013
4 kilometry ujde zdravý člověk za necelou hodinu. A tak dlouho by trvalo, než byste oběhli vánoční světelné řetězy, které zaměstnanci ze správy Pevného trakčního zařízení Dopravního podniku instalovali na Lidickém náměstí. A kdybyste chtěli spočítat světýlka, (která stejně jako kabeláž poskytlo město Ústí nad Labem), tak vězte, že jich je více než 25 000.

Celá akce pod vedením Václava Müllera začala v neděli 24. 11. 2013 a vzhledem k objemu probíhaly práce ve dne v noci, protože souběžně s tím bylo samozřejmě potřeba zajistit i provoz trolejového vedení pro naše trolejbusy. Vše bylo potřeba stihnout do pátku 29. 11. 2013, kdy proběhlo slavnostní rozsvícení.

Dobrým pomocníkem byly vysokozdvižné plošiny, které jste v uvedené dny měli možnost vidět v pilné práci přímo na Lidickém náměstí.  Zkouška osvícení proběhla úspěšně za pochvalných komentářů kolemjdoucích a v porovnání s jinými roky vypadá vánoční výzdoba Lidického náměstí moc hezky.

Chlapci montéři se snažili a s tímto uměleckým zadáním si poradili s nebývalou mírou kreativity. Patří jim velké poděkování. Doufejme, že Ježíšek to vidí a náležitě je ocení.