Logo DPmÚL

Uzavření Benešova mostu pro linky MHD od 28. října 2022

11. 10. 2022
Vážení cestující, od 28. října 2022 bude pro trolejbusy a autobusy DPmÚL uzavřen most Dr. Edvarda Beneše. Noční spoj linky číslo 42 z 27. na 28. října 2022 pojede jako poslední přes Benešův most a ukončí tím provoz linek MHD na této komunikaci.

Spoje linek číslo 9, 12, 13, 17, 27, 42 jedoucí na Střekov budou jezdit po objízdné trase přes Mariánský most. Zastávka Krajský soud v obou směrech bude zrušena a jako náhrada bude sloužit zastávka ZPA. U zastávky ZPA bude zrušeno „zastávka na znamení“. Zároveň bude u této zastávky obrácen směr obsluhy a jízdy spojů linek – ZPA (na straně Krajského soudu) bude sloužit pro linky jedoucí z centra dále do Brné, Svádova, na Kamenný Vrch a zastávka na straně u železniční tratě bude sloužit pro linky jedoucí na Mírové náměstí.

Linky MHD 2, 3, 9, 11, 13, 15, 17, 19, 27, 41, 42 budou od 28. října 2022 nově zastavovat pouze u ostrůvku u hlavního vlakového nádraží. Zastávka u budovy hlavního vlakového nádraží bude sloužit pro ostatní dopravce.

Linka číslo 60 z Mírové bude ukončena na Mírovém náměstí.

Linka číslo 61 převezme plnou obsluhu lokality Předlice za zrušenou linku číslo 62. Na této lince proto dojde k celkové změně jízdního řádu. Vybrané spoje budou končit v zastávce Globus a o víkendech i v zastávce Mírové náměstí.

Linka číslo 62 je zrušena.

Od 28. října 2022 bude zřízena linka X od Divadla, přes Mírové náměstí na Karla IV. Tato linka převezme obsluhu trolejbusových linek číslo 60 a 62. Trasa linky: Divadlo – Revoluční (zpět) – Mírové náměstí (zastávka linek směr Krásné Březno) – ZPA – Kamenný Vrch škola – Kamenný Vrch – Poslední cesta – Novosedlické náměstí – V Zeleni – Šafaříkovo náměstí – Karla IV. Interval na této lince bude v ranních hodinách 15 minut, přes celý den 10 minut a večer pak 30 minut. O víkendu ráno a večer v intervalu 30 minut, v ostatní době 10 minut.

Dále dojde k úpravě jízdního řádu linky číslo 2, ve spoji 301 z Trmické nově v 5.15 hod., který bude ukončen v zastávce Divadlo. Spoj bude ihned pokračovat jako linka číslo 13 směr Svádov, cestující v tomto spoji bez vystupování budou přepraveni v trase k Hlavnímu nádraží.

U linky číslo 42 dojde k úpravě trasy tak, že ze zastávky Hlavní nádraží pojedou všechny spoje přímo do zastávky Kamenný Vrch škola a dále po trase (případně vybrané a označené spoje zajedou do Brné) přes zastávku Karla IV., Střekov nádraží a ZPA pojedou do zastávky Mírové náměstí a dále po trase jednotlivých spojů. Zároveň od této změny bude zaveden nový spoj s odjezdem od Divadla ve 23.05 hod. který nahradí denně spoj zrušené linky číslo 60.

V souvislosti se změnou dopravy na Střekov, žádáme cestující, aby při přestupu z linky č. 60 na linku X nebo v opačném směru při odbavení v režimu Check in/Check out před výstupem z vozidla udělali Check out a při nástupu Check in.