Logo DPmÚL

Tisková zpráva

17. 10. 2024

Ústí nad Labem – Na konci roku 2023 s hrdostí přivítal a oficiálně představil Dopravní podnik města Ústí nad Labem ve spolupráci s představiteli města a výrobcem vozidel Škoda Group první parciální trolejbus modelu Škoda 27 Tr.

Tato flotila byla kompletně dodána na konci roku 2023 a v první polovině roku 2024. Po necelém roce od uvedení prvního trolejbusu Škoda 27 Tr do provozu, na začátku října letošního roku, všech 33 vozidel dosáhlo významného kumulativního milníku – úspěšně překonala hranici jednoho milionu ujetých kilometrů. Tento pozoruhodný úspěch ilustruje jejich spolehlivost a efektivitu.

Dodání 33 velkokapacitních parciálních trolejbusů výrazně modernizovalo náš vozový park a uzavřelo éru trolejbusů 15 Tr, které se s námi rozloučily v březnu letošního roku. Dodávka moderních vozidel 27 Tr přináší zvýšený komfort nejen pro naše cestující, ale i pro řidiče. Celkové náklady na pořízení trolejbusů přesáhly 671 milionů Kč bez DPH, přičemž se nám podařilo získat dotaci ve výši téměř 571 milionů Kč z Integrovaného regionálního operačního programu v rámci ITI Ústecko-chomutovské aglomerace,“ sdělila Simona Mohacsi, předsedkyně představenstva a výkonná ředitelka Dopravního podniku města Ústí nad Labem a.s.

v Ústí nad Labem dne 17. října 2024 za DPmÚL a.s. Jana Dvořáková, tisková mluvčí