Logo DPmÚL

Tisková zpráva

10. 10. 2024

 Ústí nad Labem – Dopravní podnik města Ústí nad Labem a.s. navázal spolupráci se společností TURANCAR CZ s.r.o. a do svého vozidlového parku zařadil moderní minibus ISUZU Novo Ultra Euro 6. Tento špičkový model bude po dobu dvou měsíců podroben důkladnému testování a hodnocení přímo v podmínkách každodenního provozu.

Minibus ISUZU Novo Ultra Euro 6 je vozidlo, které v sobě spojuje moderní technologie s důrazem na ekologii a komfort. Jeho kapacita je 29 cestujících, což jej činí ideálním prostředkem pro přepravu menších skupin osob, jako jsou děti z mateřských a základních škol nebo skupiny seniorů, kteří hledají pohodlný a bezpečný způsob přepravy. Důraz kladený na pohodlí cestujících se projevuje mimo jiné v přítomnosti výkonné klimatizace, která zajišťuje příjemné prostředí i během teplejších dní. Tento aspekt je zvláště důležitý pro přepravu dětí, které jsou citlivější na teplotní výkyvy.

Dvouměsíční zkušební období není pouze časem pro sběr dat a vyhodnocování provozních vlastností vozidla, ale také příležitostí pro získání zpětné vazby od našich cestujících. Po jeho skončení budou všechny nasbírané informace a dojmy pečlivě analyzovány, aby bylo možné rozhodnout o dalším využití tohoto typu vozidla v našem vozovém parku. V této fázi se bude zvažovat nejen ekonomická výhodnost, ale také přínosy z hlediska pohodlí a spokojenosti uživatelů.

Dopravní podnik by chtěl tímto poděkovat společnosti TURANCAR CZ s.r.o. za velkorysé zapůjčení tohoto moderního vozidla zcela zdarma.

v Ústí nad Labem dne 10. října 2024 za DPmÚL a.s. Jana Dvořáková, tisková mluvčí