Logo DPmÚL

Tisková zpráva

12. 08. 2024

Ústí nad Labem – Po dobu více jak dvou měsíců Dopravní podnik města Ústí nad Labem shromažďoval podněty a připomínky od cestující veřejnosti, které se týkaly změn v městské hromadné dopravě od 1. května 2024.

Dopravní podnik města Ústí nad Labem (DPmÚL) na základě průběžného vyhodnocování nového provozu linek městské hromadné dopravy, podnětů a připomínek cestující veřejnosti a jednotlivých městských obvodů připravil dílčí změny v organizaci provozu linek městské hromadné dopravy, časových poloh vybraných spojů a intervalů vybraných linek MHD. Některé změny byly již implementovány v rámci celostátních změn jízdních řádů od 9. 6. 2024.

Mezi zásadní úpravy, které byly konzultovány s jednotlivými městskými obvody, patří například obnovení trolejbusového provozu do oblasti Mojžíře, propojení domovů pro seniory Pod Vyhlídkou s ústeckou poliklinikou nebo úprava dopravní obslužnosti Střekova, provázaná i s oblastí Klíše.

Nové jízdní řády, které zohledňují všechny tyto změny, vstoupí v platnost od 2. září 2024.

,,Závěrem bychom chtěli poděkovat všem cestujícím a městským obvodům za jejich podněty a spolupráci. Vaše zpětná vazba je pro nás nesmírně cenná a umožňuje nám neustále zlepšovat služby, které vám  poskytujeme. Věříme, že nové jízdní řády přispějí k vyšší spokojenosti a pohodlí všech uživatelů městské hromadné dopravy v Ústí nad Labem,“ uvedla Simona Mohacsi, výkonná ředitelka společnosti.

Leták ke stažení zde