Logo DPmÚL

Tisková zpráva

15. 09. 2014
Evropský týden mobility - sobotní cestování v MHD zdarma

Ústí nad Labem – Dopravní podnik města Ústí nad Labem umožní v rámci Evropského týdne mobility sobotní cestování v MHD zdarma.

„V letošním roce nás čeká již 13. ročník „Evropského týdne mobility“ (16. – 22. září), což je ideální příležitost prezentovat městskou hromadnou dopravu jako ideální prostředek pro cestování ve městě. Zároveň tak lze poukázat na problémy, které jsou spojeny s přetížením dopravní infrastruktury ve městě“ uvedl výkonný ředitel Dopravního podniku města Ústí nad Labem ing. Radek Chobot.

Od roku 2002 se Evropský týden mobility snaží ovlivnit mobilitu a městskou dopravu, stejně jako zlepšit zdraví a kvalitu života občanů. Místní úřady jsou povzbuzovány k tomu, aby Evropský týden mobility využily mimo jiné k testování nových opatření v oblasti dopravy a získaly tak zpětnou vazbu od občanů.

V sobotu 20. září proběhne slavnostní otevření zrekonstruované hlavní tribuny Městského stadionu a zároveň probíhá na Zimním stadionu 3. ročník mezinárodní taneční soutěže Danceshock 2014.

„Rozhodli jsme se podpořit obě akce a v rámci Evropského týdne mobility umožníme všem občanům v sobotu 20. září 2014 od 4:30 hod přepravu v MHD, cyklobuse a na lanové dráze na Větruši zdarma. Naším společným cílem je umožnit cestování i těm občanům, kteří ho běžně nevyužívají, a věřím, že návštěvníci obou akcí – a nejen těch – tento vstřícný krok ocení“ dodal ing. Chobot.