Logo DPmÚL

Tisková zpráva

19. 09. 2014
Olympijský vítěz Jan Čaloun popřál novému trolejbusu hodně ujetých kilometrů bez nehod.

Ústí nad Labem – Dopravní podnik města Ústí nad Labem odstartoval ve středu 17. září 2014 na Mírovém náměstí ojedinělý projekt „Hledáme patrony nových vozů“.

Ústecký rodák Jan Čaloun, olympijský vítěz a mistr světa v ledním hokeji, byl prvním, kdo slavnostně pokřtil nový trolejbus Škoda 27 Tr Solaris, který byl zakoupen v rámci IPRM Mobilita.


„Rád bych popřál novému vozu hodně ujetých kilometrů bez nehod a dále mu přeji, aby dlouho sloužil ústeckým občanům“ uvedl Jan Čaloun.

O své sportovní minulosti, o pocitu“ být patronem nového vozu “ a tom, co by přál nově pořizovaným vozům do života, hovořil mimo Jana Čalouna i několikanásobný reprezentant a ikona ústeckého fotbalu Stanislav Pelc, mistr světa a vítěz finské ligy v ledním hokeji Martin Štěpánek, potlesk sklidila Silvie Netíková, jejíž taneční skupina FREEDOM nedávno dobyla slavný Hollywood, svou bohatou kariéru představil také Josef Rajchert, držitel VI. Danu v karate, přidal se i Miroslav Müller, zástupce judistů, držitel I. Danu, kterého podpořil a doplnil zakladatel aikida v Ústí nad Labem Rudolf Myšák, držitel III. Danu. Ústecké basketbalisty zastoupili Vladimír Hejl a Jan Bejček, kteří zároveň představili jejich dvě nové zahraniční akvizice - Jamese Rahona a Hernsta Larocheho.

Ačkoliv nebyli přítomni, svou podporu tomuto projektu vyjádřili dále zástupci boxu Lukáš Konečný, profesionální mistr světa, Ladislav Husárik, evropský medailista, a jeden z vozů bude mít tu čest vozit jméno legendy tohoto sportovního odvětví, jediného českého olympijského vítěze a zároveň mistra Evropy, dnes již zesnulého pana Bohumila Němečka.

Samotný akt křestu provedl Jan Čaloun, jemuž sekundovali Ing. Jiří Randák, provozně technický náměstek Dopravního podniku a dále MUDr. Vladimír Novák, člen představenstva Dopravního podniku.


„Primárním cílem celého projektu je vzbudit touto formou pocit hrdosti ústeckých občanů nad naším městem, aby si uvědomili, že zde vyrostli slavní sportovci, ale zároveň chceme umožnit prezentaci sportu i menším sportovním oddílům, které nemají mistry světa ani olympijské vítěze, ale starají se o volnočasové vyžití dětí a mladých lidí. Proto byly osloveny ústecké házenkářky, florbalisté, američtí fotbalisté, zájemci o aikido a další budou následovat. A v neposlední řadě chceme zrealizovat průnik nejen sportovními oddíly ale i všemi sportovními generacemi, aby si zde našel každý toho svého favorita. A pokud by měl nějaký občan Ústí nad Labem tip na někoho, na koho bychom neměli ve výčtu slavných opomenout, rádi jeho podnět uvítáme. Stačí napsat na ,“ dodal na závěr Ing. Radek Chobot, výkonný ředitel Dopravního podniku města Ústí nad Labem.


Na fotografii zleva: Martin Štěpánek, František Chlada, Silvie Netíková, Jan Čaloun, Stanislav Pelc, Rudolf Myšák, Miroslav Müller, Josef Rajchert a tým basketbalistů BK Sluneta.