Logo DPmÚL

Tisková zpráva

04. 01. 2022
Nejhezčí ,,Vánoční trolejbus 2021“

Ústí nad Labem – Dopravní podnik města Ústí nad Labem a.s. se v loňském roce zapojil
do ankety o nejhezčí Vánoční trolejbus 2021.

Společnost pro veřejnou dopravu navázala na spolupráci s dopravním magazínem MHD86.cz a s podporou serveru Plzeňské trolejbusy vyhlásila druhý ročník ankety o nejhezčí Vánoční trolejbus. Od 10. prosince 2021 do 2. ledna 2022 bylo možné hlasovat pro favority.

Hlasování o nejhezčí Vánoční trolejbus bylo spuštěno 10. prosince 2021 a do uzávěrky v podvečer 2. ledna 2022 přišlo do ankety celkem 6 369 odpovědí s 7 289 hlasy (každý čtenář mohl hlasovat pro jeden až tři vánoční trolejbusy). Celkem se o titul "Nejhezčí vánoční trolejbus" ucházelo 22 trolejbusových provozů z 10 deseti zemí. Do hlasování byla postupně přidávána další vánoční či novoroční vozidla, která vyjela později (zejména ve východoevropských městech). 

Výsledky ankety odrážejí preference čtenářů, vliv má samozřejmě i to, jak jednotlivé dopravní podniky své vánoční trolejbusy potažmo jejich účast v této anketě propagují. Pro zvýšení důvěryhodnosti výsledků bylo v letošním ročníku poprvé při hlasování vyžadováno uvedení emailové adresy. Došlé hlasy byly po uzávěrce analyzovány. Organizátoři museli vyřadit duplicitní odpovědi spárované s jednou emailovou adresou.

I v letošním roce si vítězství připisuje slovenská Žilina. Oproti loňskému roku došlo ke změně modelu vánočního trolejbusu z typu Škoda 30 Tr na 26 Tr, i tentokrát však výzdoba čtenáře okouzlila nejvíce. Letošní obhajoba titulu ukazuje, že DPMŽ vánoční trolejbusy zkrátka umí. Připomeňme, že vánoční trolejbus v Žilině vyjíždí už po jedenácté.

Na dalších pozicích žebříčku došlo oproti loňskému ročníku ke změně. Ústí nad Labem se se svojí dvojicí vánočních vozů Škoda 28 Tr posunulo z třetí pozice na druhé místo. Polepšila si také Opava, která letos obsadila třetí pozici.