Logo DPmÚL

Tip – Lanovkou na výlet

03. 07. 2015
Nevíte kam na víkend? Hledáte námět na celodenní rodinný výlet?

Inspirujte se naším tipem, a jeďte lanovou dráhou na Větruši, odkud máte možnost pokračovat po zelené turistické značce směrem na Soudný vrch, až dojdete na rozcestí nad Vaňovem. Zde odbočte po žluté turistické značce směrem na Vaňov, až dojdete k zastávce MHD Zdymadla. Nyní máte na výběr – využít MHD, linku č. 15, a vrátit se zpět do Ústí nad Labem a jít třeba na dobrý oběd, nebo do Muzea, nebo domů.

Pokud ale máte chuť si výlet prodloužit, můžete pokračovat dále po žluté přes Masarykova zdymadla až k zastávce MHD Pod Hradem a po žluté značce pokračujte ulicí Na Zacházce, až dojdete na hrad Střekov. Po zaslouženém odpočinku a po prohlídce hradu můžete pokračovat po červené značce stezkou Ke hradu až k zastávce MHD Karla IV., a trolejbusem linky č. 60, 62 se pohodlně dopravíte zpět do centra Ústí nad Labem.

Informace k lanové dráze:

Lanová dráha spojuje obchodní centrum Forum (nástupní stanice) s výletním zámečkem Větruše. Provozní doba lanové dráhy na Větruši je od 8:00 do 22:00, kabinka jezdí v intervalu 15 minut.

Přejeme hezké počasí a příjemný výlet :-)