Logo DPmÚL

První z řady nových trolejbusů představen veřejnosti

31. 07. 2014
První z 26 nových trolejbusů zakoupených v rámci IPRM Mobilita – Obnova vozového parku trolejbusů byl představen veřejnosti.

26 let provozu trolejbusů v Ústí nad Labem, pořízení prvního z 26 nových vozů – tato čísla se poslední červencovou středu stala symbolikou pro cestující veřejnost, protože právě na poslední červencovou středu nachystali zaměstnanci Dopravního podniku města Ústí nad Labem představení prvního „krasavce“ zakoupeného v rámci IPRM Mobilita – Obnova vozového parku trolejbusů.


Foto: J. Dvořáková

Uvedený krasavec není nikdo jiný než vůz s evidenčním číslem 610, konkrétně jde o výrobek dodaný společností Škoda Electric a.s. s typovým označením Škoda 27 Tr Solaris. Všichni návštěvníci Mírového náměstí, kde byl vůz poprvé předveden, si mohli uvedený vůz důkladně prohlédnout, laické i odborné dotazy ochotně zodpovídali pověření pracovníci Dopravního podniku. hostesingu se zmocnily slečny Janička a Bára, které „držely basu“ se svým zaměstnavatelem a na uvedený den zvolily outfit přesně v duchu firemních barev J


Foto: V. Blažek

Představení nového vozu se zúčastnil i náměstek primátora města Ústí nad Labem a člen představenstva Dopravního podniku pan Pavel Boček, spolu s ním místopředseda představenstva Dopravního podniku Mgr. Arno Fišera, výkonný ředitel DP Ing. Radek Chobot a další hosté.


Foto: P. Šašek

Co to je kneeling, jak je trolejbus dlouhý, čím je specifický, kolik bude celkem dodáno nových trolejbusů – to je jen malý výčet soutěžních otázek, které obdržely příchozí děti a jejich doprovod.

A samozřejmě, že každá správná odpověď byla odměněna, děti dostávaly reklamní materiály od Dopravního podniku a také od dodavatele nových vozů - společnosti Škoda Electric a.s.


Foto: V. Blažek

Představení bylo úspěšné a nezbývá než věřit, že uvedený vůz bude věrně sloužit a vzorně vozit cestující veřejnost. Pro ty, kteří neměli šanci ho vidět na Mírovém náměstí, máme dobrou zprávu – vůz 610 začne svou pouť po ústeckých silnicích v pátek 1. srpna, obsluhovat bude linku č. 56.