Logo DPmÚL

Pozvánka na Dětský den otevřených dveří 2015

08. 06. 2015
Vážení přátelé, příznivci městské hromadné dopravy, srdečně vás zveme na Dětský den otevřených dveří Dopravního podniku města Ústí nad Labem a.s., který se koná v sobotu 13. června v prostorách vozovny Všebořice – konečná trolejbusových linek č. 54 a 56.

Oficiální program, kterým nás bude provázet oblíbený moderátor, Jirka Fait, začne v 10:00 hodin, konec je naplánován na cca 16:00 hodinu. 

Přichystali jsme pro děti i dospělé spoustu zajímavých atrakcí, soutěží, her a radovánek. Můžete se těšit na krásné ceny, které nám věnovali naši obchodní partneři. Děti jistě ocení dárky jako třeba – a to schválně teď ještě neřekneme, je to překvapení , ale dospěláci si jistě s chutí zasoutěží o vstupenky na koncert skupiny Kabát. 

Skákací hrady, balónky, dětské tetování, přehlídka vozového parku a prohlídka haly údržby trolejbusů, expozice pevného trakčního vedení, představení další techniky Dopravního podniku, mobilní dětské dopravní hřiště, stánek BESIPu, ukázka práce hasičů, airsoftová střelnice – to jsou automatismy, tím vás již nepřekvapíme  

 Co tedy pro letošek máme nového? 

 Představíme další slavné sportovní osobnosti, které jsou součástí projektu „Hledáme patrony nových vozů“, v rámci Dětského dne otevřených dveří se bude konat další křest dvou nováčků vozového parku Dopravního podniku. A koho přivítáme do rodiny našich patronů? Mistra světa v karate, a několikanásobného mistra republiky v tomto sportovním odvětví, Tomáše Pavlíčka, a Michala Neurvirtha, který nám jistě poodhalí něco ze zákulisí role brankáře kanadsko-americké národní hokejové ligy. 

Nejen sportem živ je člověk, abychom potěšili i milovníky výtvarného umění, ukážeme práce dětí, které se zúčastnily soutěže „Naše město“ a namalovaly obrázky na téma „Chování v MHD – takhle ano, takhle ne“. Zároveň odměníme výherce této soutěže, děti ze základní školy Trmice, a všechny obrázky dětí bude po městě vozit vůz Tomáše Pavlíčka. 

Již od 1. června běží soutěž pro všechny malé i velké fotografy „Staň se naším paparazzim“, nad kterou převzal záštitu známý ústecký fotograf, pan Petr Berounský. Všichni příznivci fotografování se můžou pokochat pracemi Petra Berounského na téma „Archeologické práce v Súdánu“, které budou vystaveny v trolejbusu Michala Neurvirtha, a které tak zpestří cestování našim občanům. 

A co nás ještě čeká? Petr Kalina nám předvede ukázku výcviku služebních psů, svěřenci pana Josefa Rajcherta, držitele VI. DAN v karate, nám ukáží něco ze stylu KIHON, KATA jednotlivci a KATA tým a Josef Rajchert pak doplní jejich exhibiční vystoupení předvedením přerážecí techniky - umění TAMESHI VARI. Američtí fotbalisté vysvětlí principy tohoto stále populárnějšího sportu. A každý, kdo bude chtít, si může vyzkoušet nasazování sběračů trolejbusů. 

Máme toho připraveno opravdu hodně, nedá se vše vyjmenovat, tak se prostě přijďte podívat, rádi vás všechny uvidíme. Občerstvení máme nachystané, hezké počasí objednané, pojďme si společně užít krásný den. 

Na setkání s vámi se těší tým Dopravního podniku. A nezapomeňte doma dobrou náladu  

A máme pro vás tip: „Když na Dětský den otevřených dveří DPmÚL a.s., tak právě městskou hromadnou dopravou“. 