Logo DPmÚL

Nově pořízený autobus pro potřeby autoškoly a zájezdovou dopravu

10. 11. 2016
Iveco Arway, tak se jmenuje nově pořízený autobus, který byl přivezen do areálu Dopravního podniku v Předlicích dne 4. listopadu.
Sněhově bílý meziměstský autobus nahradí původní vozidlo autoškoly značky Karosa B 952, které je již technicky zastaralé.

„Snažíme se neustále rozvíjet a držet krok s nejmodernějšími technologiemi, pořízení tohoto autobusu přispěje k lepšímu výcviku řidičů. Je potřeba, aby se budoucí řidiči cvičili na takových vozidlech, které pak budou řídit v ulicích našeho města,“ dodává Ing. Libor Turek, Ph.D., výkonný ředitel společnosti.

Dopravní podnik města Ústí nad Labem a.s. pořídil v loňském roce právě 30 nových autobusů značky Iveco, které nyní jezdí po Ústí nad Labem. Nově pořízený dvanácti metrový a dvanácti tunový autobus Iveco Arway má 53 míst k sezení, dosahuje nejvyšší rychlosti 100 km/hod. a jeho maximální výkon je 294 kW. 

„Iveco Arway nebudeme využívat jen pro výcvik budoucích řidičů, ale i pro vnitrostátní zájezdovou dopravu, po které zaznamenáváme dlouhodobě poptávku“, uvádí Ing. Milan Šlejtr, náměstek výkonného ředitele pro dopravu. 

Autobus byl již přihlášen na registrační značky, dále bude označen logem dopravního podniku, a pro výcvik autoškoly v souladu s platnou legislativou. Brzy s ním vyrazí první „žáci“ autoškoly do ostrého provozu.