Logo DPmÚL

Mikuláš, čert a anděl připravili malé překvapení

07. 12. 2015
Dopravní podnik města Ústí nad Labem nachystal i v letošním roce pro malé cestující pohádkovou přepravní hlídku, kterou v sobotu 5. prosince vytvořili Mikuláš s čertem a andělem.


A tak se v sobotních spojích městské hromadné dopravy ozýval cinkot zvonečku a rachot řetězu, kterým čert upozorňoval na svou důstojnost. Občas se ale vozem rozléhal i dětský pláč, protože takového pekelného umouněnce nepotkávají naše děti každý den. Naštěstí vše zachraňovaly hodné nebeské bytosti Mikuláš s Andělem, které dětem rozdávaly za ukázanou jízdenku nebo za vánoční básničku sladkosti a malé dárečky.


„Vše se neslo v odlehčeném tónu a naše trojice byla středem zájmu cestujících, každý se s námi chtěl vyfotit. Ale pro jistotu jsme do role Mikuláše obsadili kolegyni, pravou přepravní kontrolorku vybavenou služebním odznakem a průkazem.“ uvedla Jana Dvořáková, pro tento den Anděl.


„Bylo to hezké, užili jsme si to a věřím, že naše děti také. Dokonce mám fotku s Martinou Balogovou, ústeckou populární zpěvačkou. Jela se synkem, krásně se smála, ale zazpívat nám nechtěla. Nevadí, tak snad třeba někdy příště.“ dodal na závěr František Chlada, který si zahrál Čerta.


A protože se akce líbila, můžeme se všichni na oblíbené prosincové pohádkové postavy těšit i v roce 2016.