Logo DPmÚL

Dorant Cup 2016 vyvrcholil vítězstvím nováčka z Drážďan

09. 02. 2016
DPmÚL podporuje mladé sportovce z Ústí nad Labem...

Dne 6. 2. 2016 se v Libouchci uskutečnil tradiční fotbalový turnaj desetiletých fotbalistů Dorant Cup 2016. Výkop byl v 8:00 a celkem se proti sobě utkalo 8 týmů z Ústeckého, Karlovarského a Libereckého kraje, včetně zahraničního nováčka turnaje, týmu fotbalistů z Drážďan. FK Ústí nad Labem nasadilo do turnaje dvě mužstva. Vedoucím mužstev je Petr Kolář, jeden ze zaměstnanců Dopravního podniku města Ústí nad Labem, známý spíše pod přezdívkou „KOLDA“. Nikdo Petrovi Kolářovi neřekne jinak ani v týmu fotbalistů a na turnaji tak velmi často bylo slyšet jen zvolání „KOLDO“.

Desetiletí fotbalisté si ovšem nedali nic zadarmo. Sportovní duch, emoce a opojení z vítězství nebyly o nic menší, než jak je známe na jiných věhlasných turnajích.

Finálové střetnutí vyvrcholilo soubojem fotbalistů z Drážďan (Soccer for Kids) a FK Ústí nad Labem II. Fotbalisté z Drážďan nakonec porazili ve finálovém utkání domácí tým výsledkem 4:2 a zajistili si tak vítězství v turnaji. Na třetím místě se umístil FC Slovan Liberec, který v celkovém pořadí porazil čtvrtý APV Děčín 7:1.

Dopravní podnik města Ústí nad Labem přeje všem sportovcům mnoho skvělých zážitků.