Logo DPmÚL

Dopravní podnik města Ústí nad Labem křtil nové vozy a rozdával vánoční dárky

18. 12. 2014
Dopravní podnik pokračuje v projektu „Hledáme patrony nových vozů“, 17. prosince pokřtil dalších pět vozů a předal krásný vánoční dárek.

Dalších pět vozů typové řady Škoda 27 Tr Solaris zakoupených v rámci IPRM Mobilita – Obnova vozového parku získalo 17. prosince 2014 svého patrona a bude hrdě vozit jeho jméno.


Vůz evidenční číslo 611, Milan Hejduk, lední hokej, olympijský vítěz, vítěz Stanley Cup.
Vůz evidenční číslo 612, Silvie Netíková, tanec, skupina Freedom, mistr světa.
Vůz evidenční číslo 613, Lukáš Konečný, box, profesionální mistr světa a Evropy.
Vůz evidenční číslo 614, Martin Štěpánek, lední hokej, mistr světa.
Vůz evidenční číslo 615, Mgr. Josef Rajchert, karate, několikanásobný mistr republiky, držitel VI. DAN stylu Shotokan.


Patroni vozů: Martin Štěpánek, Mgr. Josef Rajchert, Silvie Netíková, 
Lukáš Konečný, Bc. Jiří Pelc zastupoval Milana Hejduka

Všechny tyto sportovní osobnosti následovaly Jana Čalouna a zapojily se do projektu „Hledáme patrony nových vozů“, který letos odstartoval Dopravní podnik města Ústí nad Labem.

„Popřáli bychom novým vozům hodně ujetých kilometrů bez nehod, spokojené cestující, žádné vandaly, žádné poruchy a všem přejeme, aby dlouho sloužily ústeckým občanům“ zazněla přání z úst ústeckých sportovních osobností.

„Primárním cílem celého projektu je vzbudit touto formou pocit hrdosti ústeckých občanů nad naším městem, aby si uvědomili, že zde vyrostli slavní sportovci, ale zároveň chceme umožnit prezentaci sportu i menším sportovním oddílům, které nemají mistry světa ani olympijské vítěze. Ovšem starají se o volnočasové vyžití ústeckých dětí a mladých lidí. Proto byly jako další potenciální patroni nových vozů, (trolejbusů a autobusů), které budeme pořizovat v roce 2015 osloveny ústecké házenkářky, florbalisté, američtí fotbalisté, zájemci o aikido a další budou následovat. A v neposlední řadě chceme zrealizovat průnik nejen sportovními oddíly ale i všemi sportovními generacemi, aby si zde našel každý toho svého favorita.“ představil projekt přítomným hostům Ing. Radek Chobot, výkonný ředitel Dopravního podniku města Ústí nad Labem.

Samotnému křestu sekundovali členové představenstva Dopravního podniku města Ústí nad Labem Ing. Zdeněk Bureš, Ing. Pavel Havránek a pan Milan Krejčí, který je zároveň radním města Ústí nad Labem mající v gesci městskou hromadnou dopravu.

Další nejbližší fázi projektu nastínili František Chlada a Jana Dvořáková z Dopravního podniku města Ústí nad Labem, autoři celého projektu.

„Jsme rádi, že se nám podařilo nastartovat takový projekt, jsme hrdí na to, že můžeme jednat s takovými osobnostmi, ale zároveň se těšíme na další patrony nově pořizovaných vozů. A již dnes můžeme prozradit, že zbylé čtyři vozy typové řady Škoda 27 Tr Solaris ponesou jména jako je Stanislav Pelc, ústecká fotbalová ikona, Ladislav Husárik, medailista mistrovství světa v boxu, následovat ho bude Michal Neuwirth, úspěšný hokejový brankář působící v NHL, a jeden z nově pořízených vozů bude mít tu čest vozit jméno pana Bohumila Němečka, jediného českého olympijského vítěze v boxu. A i pro další vozy, které dorazí, máme vytypované další patrony. Samozřejmě uvítáme podněty veřejnosti, oceníme každé jméno, které by si přáli mít ústečtí občané na nových vozech. Stačí nás sledovat na Facebooku nebo na webu Dopravního podniku, nebo nám zasílat tipy na info@dpmul.cz“ dodali autoři projektu.

A protože prosinec je čas vánoční, čas dárků a dárečků, čas rozdávání radosti a dělání dobrých skutků, rozhodl se Dopravní podnik města Ústí nad Labem splnit svůj loňský slib, který dal Ing. Radek Chobot, výkonný ředitel Dopravního podniku města Ústí nad Labem, ředitelce Dětského domova Severní Terasa, paní Mgr. Aleně Novotné.


Poukázku pro získání řidičského oprávnění skupiny B Pavlu Stiborovi
předal Ing. Radek Chobot a Milan Krejčí

 

„Vloni před Vánoci jsem obdaroval dva chlapce z Dětského domova Severní Terasa poukázkou pro získání řidičského oprávnění skupiny B v naší autoškole. Již tehdy jsem slíbil, že z této krásné pomoci uděláme tradiční vánoční zvyk. A protože držím slovo, plním sliby a ctím tradice, věnuji jménem Dopravního podniku města Ústí nad Labem i letos poukázku pro získání řidičského oprávnění skupiny B v naší autoškole, tentokráte tím šťastným bude Pavel Stibor z Dětského Domova Severní Terasa Ústí nad Labem. Věřím, že to Pavlovi (který se mimochodem výborně učí a svědomitě se připravuje na budoucí povolání), ulehčí start jeho profesní kariéry“ dodal na závěr Ing. Radek Chobot.


Nezbývá než říci – dobrá práce, palec nahoru, jen tak dál.

Krásné Vánoce a úspěšný rok 2015 přeje všem lidem dobré vůle tým Dopravního podniku města Ústí nad Labem.