Logo DPmÚL

Dětský den otevřených dveří

11. 06. 2024

 Ústí nad Labem – V sobotu 8. června 2024 proběhl již 9. ročník Dětského dne otevřených dveří, který uspořádal Dopravní podnik města Ústí nad Labem.

V 9:00 hodin se otevřely brány trolejbusové vozovny ve Všebořicích a přivítaly návštěvníky pestrým programem. Připraveny byly soutěže, prohlídky areálu, ukázky vozidlového parku a řada dalších atrakcí.

Na informačním stánku děti obdržely hrací kartičky s logy 34 soutěžních stanovišť. Po splnění alespoň 17 aktivit dostaly tašku s dárky a sladkostmi,“ uvedla Jana Dvořáková, organizátorka akce.

Děti se mohly těšit na doprovodný program, mezi který patřilo řízení vystavených vozidel, ukázky zásahů integrovaného záchranného systému při dopravních nehodách, skákací hrady, malování masek, malování na obličej a fotografování u fotostěn, v dětském trolejbusu nebo ve fotokoutku. Balónková Evička si připravila vystoupení s tvarovacími balónky, nechyběla taneční vystoupení a další zajímavé atrakce. Velmi přínosné bylo také stanoviště s výukou první pomoci, což je obzvláště důležité před letními prázdninami. U stánku Starnet si návštěvníci mohli vyzkoušet virtuální realitu.

Ani letos jsme nezapomněli na dospělé, kteří si mohli zasoutěžit ve vědomostním kvízu o lety vrtulníkem, které do soutěže věnovala společnost Fly Heli. Návštěvníci dále soutěžili o rodinné vstupenky na Bezva fest – největší rodinný festival v ČR, elektronické peněženky do provozoven Městských služeb, vouchery na únikové hry od Escape Loop nebo superprémiové krmivo od společnosti Platinum. Letos jsme byli svědky skutečné svatby pod názvem „Láska z autobusu“. Novomanželé se seznámili při jízdě v MHD a my jim na společné jízdě životem přejeme hodně štěstí. DDOD je významnou akcí naší společnosti, na jejíž přípravě se podílí velký počet zaměstnanců a za to jim patří můj velký dík,“ uvedla Simona Mohacsi, výkonná ředitelka DPmÚL.

Pro návštěvníky byl zajištěn svoz a rozvoz historickými vozidly zdarma.

Bohatý program přilákal rekordní počet návštěvníků. „Jsme velmi potěšeni zájmem o naši akci a děkujeme všem zaměstnancům a účastníkům, kteří se podíleli na přípravě a realizaci akce. Poděkování patří také partnerům za poskytnutí sponzorských darů,“ uvedl Igor Babík, místopředseda představenstva DPmÚL.

Dětský den otevřených dveří proběhl ve spolupráci se statutárním městem Ústí nad Labem a za významné podpory generálního partnera, společnosti Globdata.