Logo DPmÚL

Další slavné ústecké sportovní osobnosti pokřtily nově pořizované vozy

11. 05. 2015
Dopravní podnik města Ústí nad Labem zrealizoval ve čtvrtek 30. dubna 2015 další, v pořadí již třetí křest nových vozů.




Další slavné ústecké sportovní osobnosti pokřtily nově pořizované vozy Dopravního podniku města Ústí nad Labem

Ústí nad Labem – Dopravní podnik města Ústí nad Labem zrealizoval ve čtvrtek 30. dubna 2015 další, v pořadí již třetí křest nových vozů, které jsou pořizovány v rámci projektů Integrovaný plán rozvoje města Mobilita – Obnova vozového parku, kdy pořizuje celkem 26 ks nízkopodlažních trolejbusů, a dále Operační program životního prostředí – Nákup autobusů se CNG pohonem, v jehož rámci bude vozový park obohacen o 30 ks nízkopodlažních autobusů.

Slavnostnímu křtu předcházela malá charitativní událost, kdy člen představenstva Dopravního podniku města Ústí nad Labem ing. Zdeněk Bureš předal dárek dětem ze zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc – ústeckému Klokánku. „Pevně věřím, že poukázka na odběr žákovského jízdného v hodnotě 15 000,- Kč umožní těmto dětem pohodlně a bez zábran cestovat v rámci MHD Ústí nad Labem, a že jim tak usnadní jejich nelehkou aktuální životní situaci. Předání malého dárku je součástí každého křtu a dnešek není výjimkou“ uvedl ing. Zdeněk Bureš.  


Foto: P. Šašek

Jako hosté se křtu za představenstvo Dopravního podniku zúčastnili pánové ing. Zdeněk Bureš a ing. Pavel Havránek, a dále zástupci Dopravního podniku města Ústí nad Labem ing. Jiří Randák, provozně technický náměstek, a ing. Milan Šlejtr, náměstek pro dopravu. Za dodavatele nových autobusů značky IVECO URBANWAY byl přítomen pan René Révay z obchodního oddělení společnosti IVECO, dále Mgr. Tereza Hajná z marketingového oddělení Škody Plzeň, a Ing. Jitka Lišková, projektová manažerka z téže společnosti. Za město Ústí nad Labem přijal pozvání pan Bc. Martin Mata, náměstek primátora města Ústí nad Labem.

A právě on spolu se synem pana Němečka staršího, Bohumilem Němečkem mladším, měl tu čest pokřtít vůz Škoda Solaris 27Tr evidenční číslo 617, protože právě tento vůz bude mít tu čest vozit jméno boxerské legendy, jediného českého olympijského vítěze a zároveň mistra Evropy, dnes již zesnulého pana Bohumila Němečka. Oběma pánům zdatně sekundovali Mgr. Hajná, zástupce dodavatele trolejbusů a ing. Zdeněk Bureš z představenstva Dopravního podniku.


Foto: P. Šašek

„2. května to bude 5 let od úmrtí tatínka, ale jsem hrdý, že nese tento trolejbus jeho jméno“ řekl dojatě Bohumil Němeček mladší. Pro něj samotného jako pro několikanásobného mistra ČR a ČSSR v boxu byl připraven trolejbus Škoda 28 Tr Solaris evidenčního čísla 412.


Foto: P. Berounský

Následovali mistr sportu, světový medailista a mistr ČSSR v boxu, pan Ladislav Husárik, s jehož jménem jezdí vůz evidenčního čísla 616, po něm úspěšný cyklokrosař pan Radovan Fořt, světový medailista a několikanásobný mistr ČR, vůz evidenční číslo 413. Za kickbox se představili sourozenci Fabiána a Sebastian Bytyqi, Fabiána „Andělská pěst“ Bytyqi je mistryně světa v kickboxu a několikanásobná mistryně ČR v této sportovní disciplíně, její bratr Sebastián je 2. vicemistr světa a stejně jako jeho starší sestra i on je několikanásobný mistr ČR v tomto sportu. Fabiána má vůz evidenční číslo 414, její bratr 415.


Foto: P. Šašek


Foto: P. Berounský


Foto: P. Berounský


Foto: P. Berounský

Po individuálních sportech přišel na řadu první zástupce sportu kolektivního, a sice ústečtí basketbalisté z oddílu BK Sluneta, pro něž byl nachystán vůz evidenčního čísla 416. 


Foto: P. Berounský

„Přál bych si, aby trolejbus přepravoval jen samé dobré lidi a aby měl spoustu najetých kilometrů bez nehod“, dodal na závěr křtu svého vozu manažer ústeckých basketbalistů Tomáš Hrubý.

 

Na slavnostním křtu byl poprvé veřejnosti představen první z celkem třiceti pořizovaných nových autobusů značky IVECO URBANWAY, které jsou vyrobeny společností Iveco a dodány společností TEZAS servis a.s. Autobusy jsou pořízeny v rámci Operačního programu životní prostředí – nákup nových autobusů se CNG pohonem. Vzhledem k faktu, že jsou díky CNG vysoce ekologické, jsou součástí projektu Zdravá města, obce, regiony České republiky, který podporuje i Statutární město Ústí nad Labem.


Foto: P. Šašek

Prvním patronem nového krásného autobusu se stala Edita Vopatová, „Pavoučí žena“, která je několikanásobnou mistryní ČR ve sportovním lezení. Jejím „parťákem“ byl patron -  sportovec, který jako první odstartoval 17. září roku 2014 tento projekt, olympijský vítěz z Nagana a mistr světa v ledním hokeji, pan Jan Čaloun. Po jeho boku stál pan René Révay, zástupce výrobce, shodou okolností velký fanda sportovního lezení a hor všeobecně.

Součástí křtu bylo i představení dalších patronů našich vozů a tak zde postupně defilovaly osobnosti jako jsou Lenka Kulovaná, krasobruslení, několikanásobná mistryně ČR, Jana Kulhavá, biatlon, mistryně světa, Bedřiška Kulhavá, atletika, mnohonásobná mistryně ČSSR v běhu na středních tratích, Stanislav Pelc, fotbal, mistr ČSSR, pan Stanislav Ehnert, ústecká fotbalová osobnost, za ústecké volejbalisty přišel pan Miroslav Přikryl, trenér, za marketing FK Ústí nad Labem přišel Milan Seidl, dále Iva Brettová, judistka, několikanásobná mistryně republiky, po jejím boku stál Jaroslav Dědek, úspěšný sportovní střelec, mistr Evropy a doplnili ho Jiří Pelc, marketingový manažer ústeckých hokejistů, a PR manažer hráčů amerického fotbalu Marek Moudrý.


Foto: P. Berounský

Celý den nás pozorně sledoval svým objektivem uznávaný ústecký fotograf pan Petr Berounský, jeho fotografie ze křtu brzy uvidíte v našich nových vozech. Zároveň se stal také patronem, a sice plánované letní soutěže „Staň se naším paparazzim“, o které se brzy dozvíte. Sledujte www.dpmul.cz nebo Facebook.com/Dopravní podnik Ústí nad Labem, v dohledné době sem vložíme podrobné informace.

„V Ústí nad Labem vznikl nedávno projekt „Ústecké sporty“, jehož jádrem je vzájemná marketingová spolupráce participujících oddílů. Vzhledem k faktu, že všichni ze zúčastněných jsou zároveň patrony našich vozů, umím si představit další budoucí výhodnou spolupráci“, představil další aktivitu Dopravního podniku František Chlada, spoluautor projektu „Hledáme patrony nových vozů“.


Foto: P. Šašek

„Dopravní podnik se snaží projektem patronů podporovat sport v Ústí nad Labem, přece jen 56 vozů jezdících po Ústí je zajímavá mobilní reklama sportu jako takového, ať již aktivního či pasivního. Rádi bychom recipročně navázali spolupráci i v oblasti, která má zatím pracovní název „Když za sportem, tak městskou hromadnou dopravou“. Věříme, že najdeme způsob, jak našim cestujícím tuto myšlenku efektivně „prodat“ a že v budoucnu vymodelujeme i třeba vzájemně uznávatelné vstupenky nebo jízdenky s cílem podpořit se navzájem“ uvedl na závěr František Chlada.

Nezbývá než popřát do budoucna hodně štěstí našim sportovcům, Dopravnímu podniku, cestující veřejnosti, představitelům města, a těšit se na další křty.