Logo DPmÚL

Červnová sobota patřila dětem

17. 06. 2014
V sobotu 14. června přivítala všebořická trolejbusová vozovna stovky návštěvníků. Pro děti a jejich doprovod zde totiž Dopravní podnik města Ústí nad Labem ve spolupráci s Odborovým svazem zaměstnanců Dopravního podniku a Městskou policií připravil den nabitý zábavným a vzdělávacím programem a zároveň tak oslavil 115 let výročí MHD v Ústí nad Labem, které připadá na úterý 1. července 2014.

Návštěvníci si mohli prohlédnout vozovnu trolejbusů a jejich zázemí, seznámili se s pracovními stroji, nutnými k údržbě vozovny, vysokozdvižnými plošinami nezbytnými (nejen) při opravách trakčního vedení a samozřejmě s autobusy a trolejbusy. Nechyběly ale ani další zajímavé stroje z arzenálu Dopravního podniku, jako jsou výukové vozidlo autoškoly či vozidlo odtahové služby, které bylo tu a tam vidět „v akci“.

Svou práci během dne ovšem nepředstavili jen zaměstnanci Dopravního podniku. Přidali se i hasiči se svým zásahovým vozidlem a strážníci Městské policie, kteří pozvali zájemce na prohlídku svého operačního střediska, kam několikrát za den odjížděl autobus přímo ze všebořické vozovny. Jaké to je jít po ulici s 1, 5 promile alkoholu v krvi, či pod vlivem lehké drogy, si zase každý mohl vyzkoušet pod hlavičkou BESIPu.

A protože šlo o dětský den, nechyběla spousta zábavných her. Pro ty nejmenší byly připraveny skákací hrady a balonky nafouknuté heliem, větší děti dále využívaly v hojné míře možnost projížďky po dopravním hřišti, mohly si zastřílet na airsoftové střelnici, ozdobit se  airbrush tetováním, své umění ukázali ústečtí sportovci – zástupci fotbalistů, florbalistů, basketbalistů a také mladé házenkářky.  Celý den probíhala soutěž o hodnotné ceny, které věnovali sponzoři – partneři Dopravního podniku.

Program dne pak doplnila ještě vystoupení mažoretek a roztleskávaček či ukázka hry pravého amerického fotbalu.

 „Podle prvních odhadů se letošního dne otevřených dveří zúčastnilo přes tisíc návštěvníků. A jsme moc rádi, že mezi nimi byly i děti z dětských domovů na Severní Terase a Střekově,“ uvedl František Chlada, vedoucí zákaznického centra Dopravního podniku. „ Zároveň chceme moc poděkovat všem zaměstnancům Dopravního podniku, pracovníkům Hasičského záchranného sboru a Městské policie, zástupcům BESIPu, sponzorům, sportovcům, moderátorům, prostě všem, s jejichž pomocí se nám podařilo celý den zrealizovat,“ dodala Jana Dvořáková z reklamního oddělení Dopravního podniku, která se výrazně podílela na programu celého dne.

Dětský den uspořádal Dopravní podnik ve spolupráci se svou Odborovou organizací a Městskou policií Ústí nad Labem. Díky štědrým sponzorům čekaly na pět set účastníků hlavní soutěže zajímavé ceny a každý, kdo prošel bránou všebořické vozovny, obdržel ještě balíček s občerstvením.

Ačkoliv letošní Dětský den pod taktovkou Dopravního podniku již skončil, brzy začnou práce na tom dalším. „Doufám, že i v roce 2015 se nám podaří uspořádat pro děti den plný zábavy, který bude mít minimálně stejný úspěch, jako měl ten letošní,“ dodal František Chlada.


Foto: F. Vlček - Ukázka vozového parku Dopravního podniku.


Foto: V. Blažek - Pro děti jsme připravili spoustu sportovních aktivit.


Foto: V. Blažek - Děti si mohly vyzkoušet nasazování a sundavání sběračů.


Foto: F. Vlček - Ceny dětem předávala paní Simona Mohacsi, náměstkyně výkonného ředitele pro ekonomii a obchod.


Foto: V. Blažek - Všem sponzorům ještě jednou děkujeme.