Logo DPmÚL

Slavnostní křest autobusů

09. 09. 2015
Dopravní podnik města Ústí nad Labem a.s. představil v úterý 8. září další sportovní osobnosti a oddíly, které propůjčily svá jména novým autobusům IVECO URBANWAY CNG, které byly zakoupeny v rámci Operačního programu životního prostředí – Nákup CNG autobusů.

 „Milý autobuse, přeju Ti, abys najezdil minimálně tolik kilometrů, co já naběhala“. Tohle krásné přání zaznělo z úst ústecké atletické legendy, paní Bedřišky Kulhavé, 28 násobné mistryně republiky v běhu na středních tratích.


Bedřiška Kulhavá s náměstkem primátorky panem Pavlem Dufkem.
Autor: B. Černá

Další, v pořadí již 7. slavnostní křest nových vozů Dopravního podniku města Ústí nad Labem a.s. opět poctila svou přítomností primátorka města Ústí nad Labem paní ing. Věra Nechybová a její náměstci, pánové MUDr. Jiří Madar a Pavel Dufek. Za vedení Dopravního podniku křtili vozy předseda představenstva ing. Josef Matějka, spolu s ním člen dozorčí rady Dopravního podniku ing. Libor Turek, Ph.D., a paní ing. Simona Mohacsi, náměstkyně pro ekonomii a obchod.


Autor: P. Šašek

Tentokráte jsme symbolicky polili šampaňským šest nových autobusů IVECO URBANWAY CNG, které byly pořízeny v rámci projektu Operační program životního prostředí – Nákup CNG autobusů. Do naší stále se rozrůstající rodiny patronů jsme přivítali za sportovní osobnosti již zmíněnou paní Bedřišku Kulhavou, dále její dceru Janu Vápeníkovou, roz. Kulhavou, která je mistryní světa v biatlonu, vedle ní se stala patronkou dalšího vozu Gabriela Zámečníková, mistryně světa v karate.


Primátorka města paní ing. Věra Nechybová křtila autobus klubu HC Slovan za přítomnosti jeho zástupců.
Autor: B. Černá

„Tento křest má heslo – dnešní náš out fit ať je v duchu Buď fit“ okomentoval sportovní úbory přítomných František Chlada z Dopravního podniku. A tak jsme mohli vidět dresy ústeckých hokejbalistů z oddílu ELBA DDM, své dresy nám za HC Slovan Ústí nad Labem představili pánové Jaroslav Roubík a Martin Vágner, zajímavá byla ukázka yukaty, což je tradiční japonský úbor, ve kterém se nám představili trenéři malých judistů z oddílu Vyhlídka Miroslav Müller a Jiří Machata. Nechybělo kimono, barevné judistické pásy, hokejky a další sportovní vybavení.


Ústečtí hokejbalisté z oddílu ELBA DDM s paní ing. Simonou Mohacsi, náměstkyní pro ekonomii a obchod DPmÚL.
Autor: V. Blažek

Každý z přítomných patronů pohovořil o své sportovní minulosti, budoucnosti, plánech, cílech, mottech. Bylo určitě zajímavé z úst Jany Kulhavé slyšet, jaký je zásadní rozdíl mezi klasickým během na lyžích a biatlonem, kdy osvětlila všem přítomným, co to je „hlaďařka“. Pro neznalé – „hlaďařka“ je klasická běžkyně na lyžích, která nenosí zbraň a střelba nemá na její výkon žádný vliv. Stejně tak bylo potěšující poslouchat MUDr. Jiřího Madara, který prezentoval nejen plány, ale již realizované kroky vedení  města Ústí nad Labem, jejichž cílem je nejen o podpoře sportu mluvit, ale také jí těmito kroky uvádět v praxi, a finančně tak podpořit mladé ústecké sportovce.


Jana Vápeníková, roz Kulhavá s náměstkem primátorky panem MUDr. Jiřím Madarem. 
Autor: V. Blažek

 „Myslím, že hovořím za všechny představitele našeho města i za vedení Dopravního podniku a jeho zaměstnance, když řeknu, že jsme všichni potěšeni, že se podařilo takovýmto razantním způsobem obměnit vozový park Dopravního podniku a věříme, že i další plánované akce přispějí k rozmachu městské hromadné dopravy u nás, což je myslím si společný cíl nás všech. Sportovců nevyjímaje. Přejeme jim všem mnoho sportovních úspěchů, novým vozům mnoho ujetých kilometrů a našim cestujícím tolik očekávaný komfort a pohodlí“, shrnul za všechny přítomné celý slavnostní akt ing. Josef Matějka.


Gabriela Zámečníková s předsedou představenstva DPmÚL panem ing. Josefem Matějkou.
Autor: V. Blažek

Věřme, že i další plánované společné aktivity Dopravního podniku a našich sportovců potěší naše cestující a přejme jim všem do další práce mnoho úspěchů.


Judisti z oddílu Vyhlídka s panem ing. Liborem Turkem, Ph.D., členem dozorčí rady DPmÚL.
Autor: V. Blažek

A na co se můžeme v nejbližší době těšit? Ve čtvrtek 17. září se na Městském stadionu Ústí nad Labem konají lehkoatletické závody za účasti paní Báry Špotákové. Dopravní podnik by zde rád představil dalšího patrona svých vozů, tentokráte propůjčil své jméno novému vozu pan Michal Bednařík, úspěšný ústecký trojskokan, mistr republiky.

22. září budeme v rámci Evropského dne bez aut prezentovat nové vozy na Mírovém náměstí v Ústí nad Labem, 26. září máte možnost navštívit náš prezentační stánek na IV. ročníku Festivalu dřeva v Letním kině. A na Vánoce máme pro vás opět zajímavou soutěž, zatím s pracovním názvem „Otevři svůj adventní kalendář“. Sledujte nás na našem webu www.dpmul.cz nebo FB/Dopravní podnik města Ústí nad Labem, brzy se dozvíte o našich aktivitách více :-)

S přáním všeho dobrého tým Dopravního podniku :-)